Informatiepagina inkoop

Onze winkels in Assen, Drachten, Groningen (A-kerkhof) en Leeuwarden kopen graag boeken van u in. Op de onderstaande inkooptijden kunt u met uw boeken langskomen. Wilt u van te voren weten welke boeken we inkopen? Laat ons een voorselectie maken van uw boeken.

Belangrijk: U moet 18 jaar of ouder zijn en u dient bij de verkoop van uw boeken een geldig legitimatiebewijs te kunnen overhandigen. Aangeboden boeken die niet worden ingenomen, kunnen niet worden achtergelaten in de winkel.

LET OP: In Leeuwarden is er van vrijdag 22 september t/m dinsdag 26 september geen inkoop van tweedehandsboeken.

 

De actuele inkooptijden

 

  Assen Drachten Groningen (A-kerkhof) Leeuwarden
Maandag - - - 25 sep geen inkoop
Dinsdag 10.00 tot 16.00 uur 10.00 tot 16.00 uur 9.30 tot 14.00
26 sep geen inkoop
Woensdag - -

27 sep geen inkoop

10.00 tot 16.00 uur
Donderdag - - 9.30 tot 14.00 10.00 tot 16.00 uur
Vrijdag - - 9.30 tot 14.00 22 sep geen inkoop
Zaterdag - - - 23 sep geen inkoop
Zondag - - - 24 sep geen inkoop
Laden & Lossen tot 12.00 uur tot 16.00 uur tot 11.00 uur tot 12.00 uur
Wilt u een voorselectie ontvangen?

Bent u benieuwd welke boeken we inkopen of wilt u niet voor niets langskomen? We maken graag een eerste inschatting met de boeken die we nu inkopen. Stuur ons de onderstaande informatie toe via de mail of WhatsApp (06 40319119). U ontvangt vervolgens een lijst retour met de boeken die we graag in de winkel bekijken:

  1. Stuur foto’s van uw boeken. Het is alleen belangrijk dat de titel en auteur goed leesbaar zijn, dus fotografeer gerust hele planken of stapels boeken.
  2. Vermeld het filiaal (Assen, Drachten, Groningen of Leeuwarden) waar u de boeken aan wilt bieden.

Let op: de voorselectie is een eerste inschatting, in de winkel wordt besloten op welke boeken we een bod kunnen doen. Verder doen we aan de hand van foto’s geen waardebepalingen.

In welke boeken zijn we wel geïnteresseerd?

We kopen breed in en we hebben daarom interesse in vrijwel alle genres. Bij de inkoop is de vraag naar een titel het belangrijkst, maar ook de staat van de boeken speelt een rol. Laat bij twijfel een van onze inkopers een eerste inschatting voor u maken.

In welke boeken zijn we niet geïnteresseerd?

We kopen binnen de onderstaande categorieën geen boeken in:

  • Studieboeken;
  • Encyclopedieën;
  • Streekromans;
  • Afgeschreven bibliotheekboeken;
  • Kostbare antiquarische boeken;
  • Tijdschriften;
  • Boeken die in slechte staat verkeren;
  • Bij literatuur en spanning kopen wij voornamelijk recente titels in en kopen wij maar een beperkt aantal exemplaren per titel in.
Hoe kunt u een grote hoeveelheid boeken aanbieden?

We kopen graag grote partijen boeken in en ontzorgen u volledig. Hoe gaan we te werk?

Stap 1. Foto’s
Om te bepalen of we een bod op uw boeken kunnen doen, moeten onze we eerst bepalen of we belang hebben bij de boeken. Om een goed beeld te kunnen vormen vragen we u om foto's van de boeken te sturen via mail. Hoe meer foto's, hoe beter we u kunnen helpen. Maak wel foto's van hele planken of stapels boeken, waarbij de titel en auteur leesbaar zijn op de rug. Wilt u daarnaast in uw bericht het adres vermelden waar de boeken staan en een schatting van het aantal boeken?

Belangrijk: vanaf 500 boeken die we in willen kopen, kunnen we bij u langskomen om een bod op (een deel van) uw boeken te doen. Heeft u minder boeken? Natuurlijk bent u altijd welkom om uw boeken in de winkel aan te bieden.

Stap 2. Afspraak plannen
Als uit de foto's blijkt dat we uw boeken mogelijk in kunnen kopen, maken we een afspraak om de boeken te komen bekijken. Soms kunnen we aan de foto's zien dat (een deel van) uw aanbod niet aansluit bij onze huidige voorraad. In dat geval kunnen we wel een eerste inschatting voor u maken met de boeken die we in kunnen kopen, maar kunnen we niet bij u langskomen.

Stap 3. Locatiebezoek
Een van onze inkopers komt op locatie bij de boeken kijken. We bepalen tijdens het bezoek de staat van de boeken en hoeveel boeken we in kunnen kopen. Als alles naar verwachting is gegaan, doen we binnen enkele werkdagen een bod op de boeken.

Stap 4. Ophalen boeken
Accepteert u ons bod? Dan doen wij de rest; het inpakken van de boeken, de dozen en het vervoer regelen wij. U ontvangt het geldbedrag op uw rekening, zodra we de boeken opgehaald hebben.