Welk boek mag jij niet missen deze lente? Onze boekverkopers voorzien je graag van advies! Lees hieronder voor hun favorieten van de afgelopen tijd.

Tip van Aukje (Leeuwarden)

"It end with us vind ik een heel leuk boek. Het boek heeft 2 delen en dit is het eerste deel. Het eerste deel gaat over een jonge vrouw (Lily). Zij heeft een hele moeilijke jeugd gehad. Haar vader was namelijk een alcoholist. Toch is ze geslaagd van haar middelbare school en heeft haar studie afgerond. Ze is verhuisd naar Boston en heeft daar haar eigen winkel begonnen. ze ontmoet daar een Jongen (Ryle). Ze krijgen een relatie. Alles gaat goed totdat Ryle agressief wordt en het niet altijd meer goed gaat. Lily blijft toch nog in de roze wolken. Als Lily Atlas Corrigan (haar eerste liefde) tegenkomt in Boston veranderd dat veel voor Lily haar relatie met Ryle. Ik vind het boek mooi, maar ook een verdrietig boek."

 

It ends with us

Colleen Hoover

€ 12,99
'It ends with us' is dé aangrijpende TikTok-hit van Colleen Hoover, de internationale bestsellerauteur van 'Verity' en 'Ugly love'. Lily wordt verliefd op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het erop aan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

Tip van Manisha (Sneek)

"Het tellen van de dagen van Fernando Aramburu is een prachtig boek. Het leven van de hoofdpersoon Toni word op zo'n manier verteld dat je zelf in zijn melancholie wordt meegesleept. In het boek besluit Toni over precies een jaar een einde aan zijn leven te maken, en daartussen blikt hij terug op zijn leven om hem duidelijk te maken waarom hij de beslissing heeft genomen. Fernando Aramburu weet de hoofdpersoon zo te schetsen dat het voelt alsof je hem al jaren kent en medelijden voelt alsof hij een vriend is. Het boek neemt je mee op een emotionele, maar mooie reis door Toni’s leven en gedachtes. Zeker een aanrader!"  

 

Het tellen van de dagen

Fernando Aramburu

€ 20,00
De grote verteller van Vaderland is terug! Toni is leraar op een middelbare school en kwaad op de wereld. Hij is gescheiden, zijn tienerzoon Nikita ziet hij maar sporadisch, kortom: hij is teleurgesteld over zijn mislukte leven. Dus neemt hij het radicale besluit om er over precies één jaar een eind aan te maken. Tot het moment daar is, maakt hij elke dag een notitie over het waarom van zijn besluit. Onvermijdelijk brengt het hem terug naar zijn jeugd, naar zijn verleden en ex-vrouw Amalia, naar de onontwarbare knoop die zijn leven is geworden.Tegelijkertijd zijn er ook dingen die wél te moeite waard zijn. Toni heeft een jeugdvriend, Kunstpoot, die hij nog steeds bijna dagelijks ziet. Ook is hij verknocht aan zijn hond Pepa en aan zijn boeken, die hij ter voorbereiding op zijn naderende einde stuk voor stuk achterlaat in de stad. En na een tijdje duikt een oude bekende op, die hem een andere kant van het bestaan laat zien.Het tellen van de dagen is een ode aan het leven in al zijn facetten, de vriendschap, de schoonheid, de kunst, de literatuur en uiteindelijk de liefde. Op meesterlijke wijze maakt Fernando Aramburu - van wat eerst nog een doodgewoon leven lijkt - een bijzonder, herkenbaar, menselijk en hartverwarmend verhaal.Fernando Aramburu ontketende met Vaderland (2018) een literaire sensatie in Spanje: er werden anderhalf miljoen exemplaren van verkocht, de roman werd bekroond met drie grote Spaanse literatuurprijzen en HBO maakte er een succesvolle tv-serie van.De pers over Het tellen van de dagen: 'Een voortreffelijke roman, realisme op zijn best.' La Razón'Een schitterende humanistische roman over waardigheid en hoop.' El Periódico'De stem van de verteller doet denken aan de grootmeester Nabokov.' Corriere della Sera'Aramburu schittert in dit heerlijke proza, laat sociale satire op meesterlijke wijze samensmelten met intimiteit en tederheid.' EsquireDe pers over Vaderland:'Een weergaloze pageturner.' ***** NRC Handelsblad'Meeslepend, beklemmend en fel realistisch.' Het Parool

Tip van Laura (Drachten)

"Morgen en morgen en morgen volgt het verhaal van Sam en Sadie die elkaar als kind leren kennen en sindsdien enorm goed bevriend zijn. De klik begint als ze praten over video games. Als ze elkaar na jaren zonder contact weer tegen komen, haalt Sam Sadie over samen een eigen game te ontwikkelen. Voordat ze 25 zijn, is hun eerste game al wereldberoemd. Hun leven lang blijven ze met elkaar en hun video games verbonden. Het is een prachtig verhaal over de liefde in een vriendschap en de kracht van je eigen verbeelding. Ik was in de rouw dat ik het uit had, het is nu al een van mijn favoriete boeken van het jaar!"

 

Morgen en morgen en morgen

Gabrielle Zevin

€ 24,99
'Briljant. Morgen en morgen en morgen is een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen.' John GreenOp een ijskoude dag in zijn eerste jaar op Harvard stapt Sam Masur uit de metro en ziet Sadie Green. Hij roept haar naam. Even doet ze alsof ze hem niet hoort maar dan draait ze zich om. Het is het begin van een legendarische samenwerking. Sam en Sadie zijn nog geen vijfentwintig, ze zijn briljant, succesvol en beroemd vanwege hun gamedesigns. Maar dit zal ze niet beschermen tegen hun ambities of tegen de liefde. Morgen en morgen en morgen is een opwindende en duizelingwekkende roman over vriendschap, beperking, creativiteit, en boven alles over onze behoefte aan verbinding: lief te hebben en geliefd te worden. Ja, dit is een liefdesverhaal, maar een zoals je nooit eerder hebt gelezen.'Een ode aan vriendschap, aan de liefde, en aan de spelende mens.' **** NRC'Speels, sprankelend en met veel liefdevolle aandacht in elkaar gezet.' De Volkskrant'Even originele als meeslepende roman. Zevin schrijft zo aanstekelijk over de game-industrie, dat je er zelfs ademloos over leest als je sinds Pacman geen joystick meer hebt aangeraakt.' Het Parool'Prachtig verhaal, origineel geschreven en maar moeilijk weg te leggen.' Elegance'Schitterend. Zevin heeft het boek geschreven waarvoor ze is geboren. Dit boek zal iedereen voor zich winnen die nog nooit een videogame heeft gespeeld, en zal een instant cult status krijgen bij degenen die dat wel hebben gedaan.' Kirkus, starred'Een duizelingwekkende, epische roman over vriendschap.' Publisher's Weekly, starred

Tip van Kato (A-Kerkhof, Groningen)

"Dochter van de Scharlaken Rozen van Chloe Gong is een bijzondere en unieke twist op het eeuwenoude verhaal van Romeo en Julia. Deze alternatieve geschiedenis speelt zich af in het Shanghai van de jaren ’20 van de vorige eeuw, waar de stad verscheurd wordt door de machtsstrijd tussen twee criminele bendes: de Scharlaken Rozen en de Witte Magnolia’s. De schrijfwijze van de auteur brengt niet alleen het verhaal tot leven, maar geeft ook het onstuimige karakter van de tijdsgeest goed weer. Door de mix van historische fictie en fantasy, samen met het meeslepende liefdesverhaal tussen de twee erfgenamen van de bendes, heeft dit boek voor iedereen iets om van te genieten. Het is zeker een aanrader voor zowel een jeugdig als volwassen publiek."

 

 

Dochter van de Scharlaken Rozen

Chloe Gong

€ 24,99
Meeslepende en romantische fantasy voor fans van S.A. Chakraborty, Sarah J. Maas en Holly BlackShanghai, 1926. Een bloedvete tussen twee bendes kleurt de ­straten rood en laat de stad achter in hulpeloze chaos. In het oog van de storm staat Juliette Cai: de achttienjarige erfgename van de Scharlaken Rozen, een netwerk van criminelen dat zich ver boven de wet waant. Hun enige rivalen zijn de Witte Magnolia’s, een beruchte bende die al generatieslang tegen de Scharlaken Rozen vecht. Aan het hoofd staat hun erfgenaam, Roma Montagov, Juliette‘s eerste liefde... en de eerste die haar verried.De genadeloze machtsstrijd is niet het enige wat de straten onveilig maakt. Een duistere kracht drijft mensen letterlijk tot waanzin. Als de eerste dodelijke slachtoffers vallen, wordt de noodtoestand uitgeroepen. Is het een besmettelijke ziekte? Schuilt er een monster in de schaduwen? Als erfgenamen van de machtigste bendes zullen Juliette en Roma hun krachten moeten bundelen om de inwoners te beschermen. Voordat er niemand meer is om over te heersen.In de pers‘Gongs weelderinge proza brengt het Shanghai van de jaren 1920 tot leven.’ Book Riot‘Gongs duistere, verleidelijke debuut verplaatst Romeo en Julia naar het Shanghai van de jaren twintig voor een aangrijpend verhaal over rivaliserende bendes, verboden liefde en een plaag die de stad dreigt te verscheuren.’ I-MAGAZINE‘Stijlvol en meeslepend.’ PopSugar

Tip van Thys (Leeuwarden)

"De Pruisische militair-strateeg Von Clausewitz zei ooit: "Oorlog is de voortzetting van politiek met andere middelen". In het boek Z: Hoe Poetin Rusland weer groot wilde maken reconstrueert en analyseert Hella Rottenberg de historische en politieke achtergronden van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hoewel de invasie op 22 februari 2022 als een schok kwam en zelfs voor veel deskundigen elk voorstellingsvermogen te boven ging, toont Rottenberg overtuigend aan dat achter Poetins veroveringszucht een reactionair en ideologisch mens- en wereldbeeld schuilgaat. Poetin is bezeten door de historische en revanchistische missie om de geopolitieke grootsheid van Rusland in ere te herstellen. In de Kremlin-retoriek vormt de letter Z ('voor de overwinning') hiervan het heroïsche krijgssymbool. Rottenberg waakt er echter voor om een eenduidige oorzaak aan te wijzen. Ze belicht het krachtenspel aan motieven die leidden tot Poetins beslissing om Oekraïne binnen te vallen vanuit verschillende invalshoeken.

De uitkomst van dit conflict op Europees grondgebied zal de nieuwe wereldorde bepalen. Want uit alles blijkt dat deze oorlog, naast een militair conflict, ook vooral een fundamentele botsing van waardenstelsels behelst. Z: Hoe Poetin Rusland weer groot wilde maken is dan ook een intrigerend en brandend urgent boek om niet alleen de wereld van gisteren maar ook de wereld van morgen beter te begrijpen. Rottenbergs eigen genuanceerd geformuleerde toekomstscenario? "Steeds meer is duidelijk dat Rusland een reus op lemen voeten is, die elk moment ineen kan zakken. Dan heeft Poetin zijn hand overspeeld en zal hij de geschiedenis in gaan als de man die Rusland weer groot wilde maken, maar het te gronde richtte".

 

 

Z

Hella Rottenberg

€ 19,99
Op 30 september 2022 ondertekende Poetin verdragen waarmee hij vier Oekraïense provincies annexeerde. Zeven maanden eerder gaf hij het bevel om Oekraïne binnen te trekken met als doel de regering omver te werpen en het land te ‘denazificeren’. De letter Z werd het symbool van de invasie en de spoedig verwachte victorie. Elk dissident geluid werd gesmoord. In een paar weken tijd veranderde het autoritaire bestuur in een dictatuur van een wraaklustig leider. Poetin nam wraak op het Westen, op Oekraïne, op zijn binnenlandse tegenstanders, ja, op de geschiedenis zelf. In Z analyseert Hella Rottenberg de achtergronden en ontwikkelingen in Rusland die leidden tot de fatale beslissing van de invasie en beschrijft ze hoe Poetin zijn land en zijn regime naar de rand van de afgrond leidde.

Tip van Laetitia (Assen)

"Claire, opgegroeid in Zwitserland, bezoekt haar Koreaanse grootouders die in Japan wonen en daar een pachinkohal runnen. Claire heeft speciaal Japans geleerd, maar haar grootouders weigeren de taal te spreken van het land dat hen nooit echt heeft geaccepteerd. Panchinkohal is een ingetogen, stemmige roman die met geen woord teveel laat zien hoe taal van invloed is op het gevoel van identiteit en verbondenheid. Een tweede pareltje van de Frans-Koreaanse Elisa Shua Dusapin die met haar debuut Winter in Sokcho al de Prix Robert Walser won."

 

Pachinkohal

Elisa Shua Dusapin

€ 20,99
Een atmosferische en mysterieuze roman van de auteur van Winter in Sokcho Zomer in Tokio. Claire is naar Japan gekomen om de 12-jarige Mieko Franse les te geven. De rest van haar tijd spendeert ze bij haar grootouders, dagdromend, Tetris spelend en luisterend naar de straatgeluiden boven haar. Het liefst wil Claire op reis naar Korea, het land dat haar familie vijftig jaar eerder samen met duizenden anderen ontvluchtte vanwege de burgeroorlog. Sindsdien zijn ze nooit meer teruggegaan. In Japan openden zij bij aankomst de pachinkohal Shiny – een Japanse gokhal, die met knipperende lampjes de aandacht trekt en bezoekers groot geluk belooft. Maar zullen zij hun thuisland ooit nog terugzien? Pachinkohal is een minutieuze en poëtische roman over anders-zijn, uitvinden wie je bent en de eenzaamheid binnen een familie. Elisa Shua Dusapin (1992) is Frans-Koreaans en groeide op in Parijs, Seoul en Zwitserland. Haar debuutroman Winter in Sokcho werd bekroond met onder andere de Prix Robert Walser en de National Book Award 2021 for Translated Literature. De vertaalrechten werden aan ruim twintig landen verkocht. De pers over Pachinkohal:'Anders-zijn, uitvinden wie je bent, en de eenzaamheid binnen een familie: die thema's staan centraal in deze fraai geschreven, compacte roman.' **** Visie De pers over Winter in Sokcho:'Wreedheid en poëzie, dodelijke dreiging en schoonheid – het komt allemaal samen in deze wonderschone kleine roman.' ???? Margot Dijkgraaf, NRC 'Tussen de regels voel je de zwijgzame liefde tussen de twee vreemdelingen broeien en subtiel voert Dusapin de spanning op.' **** Knack Focus 'Een boek vol verfijning en melancholie [...] doorspekt met minutieuze accenten.' Le Monde

Tip van Merel (A-Kerkhof, Groningen)

"Zaslavsky’s nieuwste werk Het plezier van écht goed koken is onmisbaar voor de enthousiaste thuiskok. Niet alleen worden gadgets als de stoompan of technieken als béchamelsaus maken helder toegelicht, het boek ziet er ook fantastisch mooi uit. Ieder hoofdstuk wordt aangekondigd met een kleurrijke illustratie, waarna heerlijke en verrassende gerechten zoals ‘courgettecake met beurre noisette’ of ‘vijfkruiden-tempura met zelfgemaakte chili-olie’ volgen. Naast prachtige, wederom kleurrijke foto’s staan er vaak ook tips bij een gerecht voor variaties en waar je de restjes voor kunt gebruiken. Met smakelijke desserts als ‘pruimenmuffins’ of ‘honing-gemberperen met nootmuskaatcustard’ kun je niet anders dan watertandend de keuken induiken en aan de slag gaan."

 

 

Het plezier van écht goed koken

Alice Zaslavsky

€ 35,00
Alice Zaslvasky: de nieuwe sensatie in kookboekenland Met Een ode aan groenten (voorjaar 2021) gaf Alice Zaslvasky haar visitekaartje af, en wat voor een! Het plezier spatte er van af en dat is nou precies waar het allemaal om draait in haar keuken. In Het plezier van écht goed koken laat Alice je zien hoe je elke dag, of het nou een hectische werkdag of een luie zaterdag is, met (basis)kennis en ervaring en het toepassen van de juiste technieken, geweldig eten op tafel kunt zetten. In zes originele hoofstukken, van ‘uit de losse pols’, ‘ontspannen weekendkoken’ tot en met ‘make-over van restjes’ en ‘serieus zalige zoetigheden’ heb je een masterclass in handen om niet alleen het plezier achter het fornuis te ervaren maar ook om je kennis omtrent smaakcombinaties en technieken te verbeteren. Daarnaast krijg je ook nog allerhande tips & trucs en bonusrecepten mee. Maak in een handomdraai een venkel & citrussalade met een rokerige dressing van lenteui en krijg meteen de tip mee hoe je deze salade in een winterse variant op tafel kunt zetten. Of serveer een Indiase curry van aardappel en palak (spinazie) en krijg tijdens het bereiden de short cuts en mogelijke toevoegingen mee om de maaltijd te verrijken. Met Het plezier van écht goed koken geeft Alice Zaslavsky wederom een spektakelstuk af.

Tip van Thys (Leeuwarden)

"De Vlaamse psychiater en publicist Dirk de Wachter begint Vertroostingen met een Bach-citaat waarmee hij tien jaar geleden zijn boek Borderline Times besloot: "Ich hatte viel Bekümmernisin meinem Herzen Aber deine Tröstungen erquicken meine Seele". De verdrietdokter van de Lage Landen ondervond de behoefte aan troost het afgelopen jaar zelf aan den lijve. De Wachter werd in de zomer van 2021 tijdens een bezoek aan Parijs namelijk geconfronteerd met het noodlot. Hij ondervond fysiek ongemak en na onderzoek in het ziekenhuis bleek de diagnose onverbiddelijk: darmkanker met uitzaaiingen. Prompt was de arts De Wachter veranderd in een noodlijdende patiënt. Tijdens zijn chemobehandelingen vond De Wachter troost in de hemelse klanken van Bach; de bezielde songteksten van Lennard Cohen; de literatuur van Houellebecq en Reve; de schilderkunst van Bacon en de schoonheid van de Europese stedenarchitectuur. Daaraan vooraf bestaat echter de meest wezenlijke troost; de nabijheid van de mens en diens zorgzame blik. Daarin resoneert de oneindigheid, aldus De Wachter. Goddelijkheid komt niet van boven uit de hemel, maar openbaart zich in de kwetsbare en liefdevolle medemens. Een schouderklop, een glimlach, een helpende hand. Kindness. Het kleine goede van de Ander, zoals de filosoof Levinas het noemt.

De Wachter beschikt over de bijzondere gave om gewone woorden te laten klinken als balsem voor de ziel. Het lezen van Vertroostingen laat je dan ook met meer dankbaarheid, mildheid en verwondering stil staan bij de gewonigheid van het leven."

 

Vertroostingen

Dirk De Wachter

€ 24,99
Als dokter ben je opgeleid om mensen in moeilijke situaties bij te staan, ze te gidsen en een helpende hand te bieden. Maar wat doen we wanneer het noodlot bij ons zelf toeslaat? Hoe vind je troost in moeilijke situaties? En waar kunnen we terecht? In dit persoonlijke boek onderzoekt Dirk De Wachter hoe we in de moeilijkste momenten troost kunnen vinden. Die zit in kunst, in natuur, in schoonheid, in gedachten en rituelen, maar vooral: in de ander.

Tip van Tea (Harlingen)

"Om aan te sluiten bij het Boekenweekthema Ik ben alles”: tijdens het lezen van Het licht van de lente was ik een bergbewoner en maakte ik onderdeel uit van het kleine dorpse leven in het Italiaanse bergdorpje, liep ik mee door de indrukwekkende berglandschappen en genoot ik van de met de seizoenen wisselende natuur. Dit boek vertelt over de invloed van de oorlog op het leven van een jongeman die als Cavié de bergen in trekt om hoofdhaar te verzamelen. De nauwe familiebanden, het contact met zijn autoritaire grootvader, de vriendschappen die hij ontwikkelt, zijn gevoelens voor de vrouwen die hij onderweg ontmoet en de prachtige beschrijvingen van de indrukwekkende natuur maken het tot een heerlijk boek."

 

Het licht van de lente

Franco Faggiani

€ 22,99
1915. De jonge Giacomo Cordero woont met zijn familie in Prazzo, een arm dorpje in de Valle Maira in Italië. Hier leeft men van houtkap, landbouw en veeteelt. Het is een schamel bestaan: de jonge mannen vertrekken uit het dorp, huis en haard achterlatend, op zoek naar een inkomen. Als dan ook de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, blijven alleen nog de vrouwen en kinderen in armoede achter. Giacomo’s machtige grootvader, die zijn rijkdom vergaart in de pruikenhandel en zijn vermogen in de oorlog alleen maar ziet groeien, draagt zijn kleinzoon Giacomo op om naar de verlaten valleien af te reizen en de achtergebleven vrouwen te overtuigen hun haar te ruilen voor stoffen, gebruiksvoorwerpen en kleine geldbedragen. Giacomo ontdekt hoe de vrouwen leven, hun waardigheid, liefde en hoe ze een zijn met de natuur. Zo leert hij de wereld met andere ogen te zien.

Tip van Carola (Assen)

"Je krijgt het benauwd van alles en iedereen om je heen. De mensen, de ideeën, de moraal en patronen waaraan je allemaal moet voldoen en waar je in moet passen. Om te passen in deze wereld waar zoveel van je gevraagd wordt op bijna elk vlak. Maar in hoeverre behoud je hierbij je eigen identiteit? Ben je wie je binnenshuis bent ook buitenshuis en mag dit? Kan dit?  Dit is het dilemma waar ook de hoofdpersoon van Minke Douwesz nieuwe roman mee geconfronteerd wordt. Ese Jelles is een totaal niet tot de verbeelding sprekende lesbische oud docente van middelbare leeftijd die, omdat ze haar leven zoals het was niet meer kon verdragen, besloot om op de fiets te stappen naar de Krim om daar het huis van Tsjechov te bezoeken. Een vlucht naar voren naar ontsnapping aan de steeds veranderende modes en meningen over klimaat, vluchtelingen, vlees eten, mannen en of vrouwen, homoseksualiteit, onderwijs en het plotselinge verlies van haar partner. Weg van de zucht naar macht uitoefenen, lappen vlees eten, bluffen, grijpen, moorden, ontsluiten en uitbreiden en het voortdenderen van de wereld.

Als lezer ga je met Ese mee op reis richting de Krim, maar word je ook deelgenoot van Ese’s gedachtewereld. Haar overpeinzingen over de huidige maatschappelijke problematiek vormen dan ook de kern van deze slowreading roman. Zowel de reis zelf als de contemplatieve onderdelen van deze roman zijn heerlijk traag.  De reis zelf als gevolg van haar mislukte heupdysplasie-operatie waardoor er veel ruimte is voor natuur- en omgevingsbeschrijvingen. De maatschappelijke bespiegelingen zijn weloverwogen en gedetailleerd. Hetgeen ‘Het laatste voorjaar’ een fantastische en zeer actuele roman maakt voor de lezer die hierdoor geraakt wenst te worden.  Net als Jelles zelf aan aangeeft: ‘Je zou op de rem willen trappen, je handen op de oren om het geraas van auto’s, machines, vliegtuigen niet te horen, en schreeuwen: Stop!’  Deze roman laat je letterlijk even stilstaan, in een voortrazende wereld. Om gewoon even mens te zijn en om niet simpel murw mee te doen." 

 

Het licht van de lente

Franco Faggiani

€ 22,99
1915. De jonge Giacomo Cordero woont met zijn familie in Prazzo, een arm dorpje in de Valle Maira in Italië. Hier leeft men van houtkap, landbouw en veeteelt. Het is een schamel bestaan: de jonge mannen vertrekken uit het dorp, huis en haard achterlatend, op zoek naar een inkomen. Als dan ook de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, blijven alleen nog de vrouwen en kinderen in armoede achter. Giacomo’s machtige grootvader, die zijn rijkdom vergaart in de pruikenhandel en zijn vermogen in de oorlog alleen maar ziet groeien, draagt zijn kleinzoon Giacomo op om naar de verlaten valleien af te reizen en de achtergebleven vrouwen te overtuigen hun haar te ruilen voor stoffen, gebruiksvoorwerpen en kleine geldbedragen. Giacomo ontdekt hoe de vrouwen leven, hun waardigheid, liefde en hoe ze een zijn met de natuur. Zo leert hij de wereld met andere ogen te zien.
pro-mbooks3 : libris