Tip van Lotte (Sneek)

Kom, we gaan een boek lezen! is een super gezellig voorleesboekje. Een kind roept allerlei dieren (van zebra tot hamster) bij elkaar op de bank. Maar steeds als ze willen beginnen met lezen komen er nóg meer dieren bij. Van ooievaar tot goudvis: ze komen allemaal voorbij en allemaal willen ze op de bank. Het wordt steeds drukker, chaotischer en gezelliger. Ontzettend leuk om voor te lezen!”

Kom, we gaan een boek lezen!

Susanne Strasser

€ 13,50
‘Kom, we gaan een boek lezen!’ roept het kind. Al snel zit iedereen op de bank: de zebra, de kat, het kind, de hamster en de leeuw. Ze kunnen beginnen. ‘Wacht!’ hinnikt de zebra. ‘De ooievaar is er nog niet!’ Ha, daar komt hij juist aan. Zo, nu kunnen ze beginnen. Toch?...

Tip van Arianne (Drachten)

"Ik raad voor de voorleesdagen zowel het nieuwste boek van Yuval Zommer Het Schitterende Samen Boek als Kalm Aan van Rachel Williams met plezier aan! Twee boeken voor jonge en oudere kinderen (4-100+jaar) om samen of alleen van te genieten, met prachtige tekeningen om in weg te dromen en je leert er ook nog wat van!  De boeken nemen je mee in de wonderen van de natuur en laten zien hoe wij altijd verbonden zijn met de natuur."

Kalm aan

Rachel Williams

€ 19,99
Overal om ons heen vinden wonderen plaats in de natuur. Elke dag, ieder uur, verandert er van alles op sprookjesachtige wijze. Het gebeurt vlak voor je ogen. Maar toch zie je het vaak niet… Ontdek 50 natuurverwonderverhalen. Kijk hoe ze zich voor je ontvouwen. Ga dan naar buiten en ontdek wat er allemaal om je heen gebeurt,als je kalm aan doet. Ontdek vijftig natuurwonderen om je heen.

Tip van Monika (Dokkum)

"Je krijgt soms een boek in handen waarvan je denkt: wat een ontzettend leuk boek. Dat is het prentenboek van Leo Timmers, Het eiland van olifant. Een hilarisch verhaal dat je met heel veel plezier leest en leest…, keer op keer. En als je het boek keer op keer leest, vallen er steeds weer andere dingen op. Olifant belandt na een storm op zee op een eiland. Muis komt aanvaren en Olifant mag bij hem instappen maar… Het bootje is te klein en breekt. Hond en krokodil kunnen Olifant ook niet redden, het gaat telkens mis. Ze blijven allemaal en het wordt er wel erg druk en gezellig op het eiland. Niet alleen het verhaal is prachtig, maar ook het kaft, als je dit van het boek haalt en open vouwt dan krijg je een poster op A3 formaat. Een aanrader om voor te lezen aan kinderen vanaf 2 jaar."

Het eiland van Olifant

Leo Timmers

€ 17,99
Na een storm op zee belandt Olifant op een eiland. Hij roept om hulp, en kijk, daar komt Muis al aanvaren. Olifant mag bij hem instappen, maar het bootje is veel te klein en breekt. Ook Hond en Krokodil kunnen de schipbreukelingen niet redden. Dus blijven ze allemaal op het eiland. Het wordt er heel gezellig… Een feest van een boek over gastvrijheid en samenzijn.

Tip van Channa (Leeuwarden)

"Alleen al om de cover is Winterverhalen een must-have! Met achttien avonturen uit de hele wereld, is dit boek heerlijk om te lezen voor het hele gezin. Kruip lekker met zijn allen bij elkaar voor een heerlijke avond verhalen vertellen. Voor het verhaal begint lees je eerst een korte inleiding over waar het verhaal op gebaseerd is en waar het vandaan komt. Niet per se boeiend voor kleine kinderen, maar wèl voor voorlezer. Ontdek bevroren landen, ontmoet sneeuwmeisjes en berenkoningen en volg helden en heldinnen op epische reizen die de kracht van vriendschap op de proef zullen stellen.”

 

 

 

Winterverhalen

Dawn Casey

€ 24,50
In dit magische boek zijn achttien van de mooiste winterverhalen uit de hele wereld opgenomen – van Noord Amerika tot Siberië, China en Schotland. De bekroonde auteur, Dawn Casey, en illustrator, Zanna Goldhawk, hebben een nieuwe klassieker gemaakt die gekoesterd zal worden door jong en oud. Ga lekker liggen bij de open haard met deze hartverwarmende verzameling verhalen, die over de wonderen van de winter vertellen. Ontdek bevroren landen, ontmoet sneeuwmeisjes en berenkoningen en volg helden en heldinnen op epische reizen die de kracht van vriendschap op de proef zullen stellen.

Tip van Marjan (Drachten)

“Lucy Strange heeft met De zusjes van het gezonken moeras een prachtig coming of age gothic verhaal geschreven over zes zusjes die in het zuiden van Engeland in het moerasgebied wonen. Het verhaal volgt hen wanneer er een mysterieus circus in het dorp komt en een aantal van de zussen hier naartoe gaan. De volgende ochtend is een van de zussen spoorloos verdwenen. Het verhaal zit vol met thema’s als volwassen worden en staan voor waar je in gelooft, verweven met een vleugje magie en surrealisme. Een prachtig boek voor kinderen vanaf 13 jaar waar ik nog vaak aan terug denk”

De zusjes uit het Verzonken Moeras

Lucy Strange

€ 16,99
'De zusjes uit het Verzonken Moeras' van Zilveren Griffel-winnaar Lucy Strange is een beklemmend mooi historisch kinderboek vol magie. Zes zusjes wonen op een armzalige boerderij omgeven door moerasland. Hun vader is een tiran. Hun zorgzame grootmoeder probeert hen te beschermen, maar wat als zij er niet meer is? Het dorpje in de moeraslanden krijgt bezoek van een mysterieus circus, waar de drie oudste zusjes op een avond samen heen gaan. De volgende ochtend is Grace, de oudste, spoorloos verdwenen. Kan Willa haar zus redden van haar lot, en tegelijkertijd aan haar eigen noodlot ontsnappen?De boeken van Lucy Strange zijn alles wat je van goede boeken verwacht: soms poëtisch, soms beklemmend, maar altijd ontroerend en troostend. In het Verenigd Koninkrijk is Strange een van de belangrijkste jeugdboekenauteurs. Ook hier wordt haar werk hoog gewaardeerd: 'Het geheim van het Nachtegaalbos' werd bekroond met een Vlag en Wimpel en 'Ons kasteel aan zee' met een Zilveren Griffel. Ook het enthousiast ontvangen jeugdboek 'De geest en het meisje' is razend spannend en beeldschoon. Alle boeken zijn nu verkrijgbaar in deze prachtige hardcovereditie, met glanzend folie op het omslag.

Tip van Maureen (Akerkhof)

"Mijn zomertip voor juli is De Vogeltjesklok van Harm de Jonge. Dit liefdevol geschreven boek voor kinderen vanaf tien jaar gaat over Josse en zijn opa Jopie. In het hoofd van opa Jopie zijn een heleboel ‘hersendoosjes van de plank gevallen en leeg gekieperd.’ Door over zijn avonturen met opa te schrijven, probeert Josse alle herinneringen van opa weer te verzamelen, zodat de dokter ze terug in de doosjes kan doen. Josse vertelt over de uitvindingen van opa, waaronder de bijzondere Vogeltjesklok, over zijn overleden oma Sofie, over het pesten op school, over zijn stiekeme verliefdheid op zijn klasgenootje Duifje en over zijn overleden zusje Musje. Hoewel de thematiek in het boek ontroerend is, blijft het verhaal licht en vrolijk. De dialogen tussen Josse en opa zijn realistisch en lief, er fladderen kleurrijke vogels door opa’s herinneringen en de wonderlijke uitvindingen van opa zijn stuk voor stuk erg grappig. Tot slot nog een leuk weetje: het Vogeltjesplantsoen waar opa en Josse vaak zitten, is gebaseerd op het Noorderplantsoen in Groningen!" 

De Vogeltjesklok

Harm de Jonge

€ 15,95
Mijn opa kon alles gebruiken wat anderen weggooiden. De schuur achter ons huis zit dan ook barstensvol met spullen die hij uit het grofvuil viste. Toch voelt het hier nu leeg en stil. Ik zit alleen aande werktafel en Opa Jopie zullen we niet direct terugzien. Er is gisteren namelijk iets ergs gebeurd. Harm de Jonge schreef het liefdevolle en aangrijpende verhaal van Josse Gosselaar, een jongen die alles in het werk stelt om het geheugen van zijn opa weer te repareren.

Tip van Carlijn (Akerkhof)

Jefferson is een spannend kinderboek. Het gaat over de egel Jefferson, die naar de kapper gaat. Daar vind hij zijn kapper dood op de grond, met een schaar in zijn borst. Jefferson wordt verdacht van de moord en slaat met zijn beste vriend op de vlucht om deze brute moord op te lossen. Dat brengt hun naar de mensenwereld. Niet alleen gaat dit boek over de vriendschap tussen beide dieren, maar komen thema’s als de bio-industrie en de relatie tussen mens en dier naar voren. Heel geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, maar ook zeker voor grote mensen een aanrader!”

Jefferson

Jean-Claude Mourlevat

€ 16,99
Op een ochtend gaat de vriendelijke egel Jefferson naar de stad om zijn kuif bij te laten knippen. Maar als hij bij zijn kapper aankomt, ligt die languit op de grond. Dood, met een schaar in zijn borst. De enige getuige, een geit, beschuldigt Jefferson van de moord. In paniek slaat Jefferson op de vlucht... maar zijn beste vriend Gijsbert overtuigt hem om samen op onderzoek te gaan. Hun doel: de échte dader ontmaskeren... Hun speurwerk leidt hen naar de mensenstad. En daar doen ze een gruwelijke ontdekking.

Tip van Marian (Assen)

"In Gameboek – Schaduwkraai ben jij de held van het verhaal! Ulvenria wordt bedreigd door de kwade heer Raznor. Hij heeft met zijn leger van gnarken een stad in het noorden aangevallen en bedreigt nu ook de rest van het land. Het is jouw missie om hem te verslaan. Kies, voordat je aan je verhaal begint, of je een strijder, spion of magiër wilt zijn. Ieder personage heeft zijn eigen krachtpunten en daarnaast kun je twee speciale gaven kiezen. Begin dan gewoon met lezen en je komt iedere keer voor een keuze te staan, waarbij je zelf bepaalt of je je gaven of krachten wilt inzetten. Hierdoor bepaal je zelf het verhaal, net alsof je in een game rondloopt! Marcel Groenewegen heeft met dit Gameboek een ontzettend origineel, spannend én interactief boek geschreven. Mijn zoon van 10 heeft het verslonden!!"

Gameboek - Schaduwkraai

Marcel Groenewegen

€ 10,00
Het is tijd voor je eerste missie, Schaduwkraai. In dit boek ben jij de held. In een wereld vol fantasie kun je vechten met trollen en praten met dwergen. Je lost raadsels op en zoekt naar magische schatten en geheime deuren. Jij bepaalt welke stappen je zet. Na elke alinea sta je voor een nieuwe keuze. Stel: je komt een trol tegen. Wat doe je dan? Vecht je met de trol of probeer je met haar te praten? De keuze is aan jou. Jij bepaalt het verhaal. Ulvenria wordt bedreigd door de kwade heer Raznor. Hij heeft met zijn leger van gnarken een stad in het noorden aangevallen en bedreigt nu ook de rest van het land. Het is jouw missie om hem te verslaan. Over Marcel Groenewegen: ‘Ik bedacht dit boek voor mijn kinderen, die liever gamen dan lezen. Schaduwkraai leest als een game, de lezer maakt keuzes en die bepalen het verhaal. Ik hoop dat dit nog veel meer kinderen aanzet tot lezen!’ Marcel Groenewegen is muzikant en schrijver. Hij is bassist van The Kik en schrijft o.a. boeken en columns. ‘Wat is dit een briljant boek! Interactief en spannend geschreven. Het is alsof je echt in een game rondloopt.’ – Monique Manshanden, Boekhandel Plukker 'Een echte aanrader voor wie iets nieuws wil proberen.' – De Boekenkrant

Tip van Sanne (Drachten)

Collega Sanne tipt Grimwoud. Dit is een ontzettend grappig, maf en avontuurlijk verhaal voor kinderen vanaf 7 jaar. Het gaat over de vosjes Ted en Nikkie die rust hopen te vinden in Grimwoud, maar dit blijkt lastiger dan gedacht. Ze krijgen namelijk te maken met toneelspelende eenden, rovende roofvogels en stampende konijnen. Kinderen zullen geheid lachen bij dit leuke verhaal."

Grimwoud

Nadia Shireen

€ 15,99
Ontmoet de vosjes Ted en Nikkie, een broer en zus die op de vlucht zijn voor prinses Poekie, de akeligste straatkat van de Grote Stad. Ze zoeken dekking in Grimwoud in de hoop rust te vinden in de natuur. Maar niets is minder waar! In Grimwoud krijgen ze te maken met toneelspelende eenden, rovende roofvogels, stampende konijnen en nog veel meer vreemde figuren. Grimwoud is... nou ja, apart. En wanneer prinses Poekie Ted en Nikkie heeft opgespoord, zullen ze toch echt met de dieren van Grimwoud moeten samenwerken om haar te verslaan. Het wordt een race tegen de klok...

Tip van Lotte (Sneek)

“Een superleuke leestip voor deze zomer is Ssst, niet storen! Ik lees. Een boek bomvol leuke, spannende, grappige en fantasierijke verhalen voor kinderen van ongeveer 10 tot 12 jaar oud. Met deze heerlijke verhalen hoef je je in de vakantie geen moment te vervelen. Daniëlle Bakhuis schrijft over een griezelige zomer, die maar niet voorbij lijkt te gaan. Mirjam Mous komt met een knotsgek verhaal over een oppas die wel raad weet met kinderen die niet naar hun ouders willen luisteren en nog tien andere fantastische verhalen. Ook erg leuk om voor te lezen.”

Niet storen!

Mirjam Mous ; Bruijstens ; J.A. Kranendonk ; Buddy Tegenbosch ; Joke Reijnders ; Chris Kooi ; Evelien Feltzer ; Fedor de Beer ; Ramona Kimberley Molhoop ; Thomas Olsthoorn ; Daniëlle Bakhuis ; Sander Meij

€ 13,99
Deze verhalenbundel vol leesplezier kun je niet meer wegleggenNiet storen! staat boordevol leuke, griezelige, grappige, spannende en romantische verhalen. Zo vertelt Evelien Feltzer speciaal voor iedereen die last heeft van heimwee hoe je avonturen kunt beleven zónder op vakantie te gaan. Thomas Olsthoorn schreef een mooi verhaal over hoe eenbelangrijke sportwedstrijd en hechte vriendschap goed samengaan. Het horrorverhaal van Daniëlle Bakhuis is heerlijk eng – maar niet té eng! En Mirjam Mous schreef een knotsgek verhaal over een nanny die wel raad weet met stoute kinderen. Niet storen! is een lekkere verhalenbundel met 12 toffe verhalen voor kinderen vanaf 10 jaar die je niet meer weg kunt leggen.Niet storen! is een aantrekkelijke manier om kennis te maken met heel veel nieuwe auteurs. Voor kinderen vanaf 10 jaar. Met verhalen van Mirjam Mous, Joke Reijnders, Chris Kooi, Evelien Feltzer, Fedor de Beer, Ramona Kimberley Molhoop, Thomas Olsthoorn, Daniëlle Bakhuis, Sander Meij, Miriam Bruijstens, Anke Kranendonk en Buddy Tegenbosch.

Tip van Marjolein (Assen)

'Het is herfst van Rotraut Suzanne Berner is een sfeervol kijk- en zoekboek dat zorgt voor uren leesplezier. Jongere kinderen kunnen de plaatjes benoemen en op die manier hun woordenschat vergroten en wat oudere peuters en kleuters kunnen de verschillende verhaallijnen van alle personages volgen. Zo is er een lampionnenoptocht, sjouwen er twee mensen met een reuzenpompoen door de stad, een papegaai die zoek is en op iedere pagina ergens te vinden is...iedere keer dat je in dit boek kijkt is er wel weer wat nieuws te zien. Het leuke is dat de personages uit dit boek ook weer terugkomen in de boeken over de winter, lente en zomer uit dezelfde serie. Zo kunnen lezers hen en de stad waarin ze wonen volgen door ieder seizoen. Aanrader!'

 

Het is herfst

Rotraut Susanne Berner

€ 14,99
Zo veel te ontdekken in dit prachtige herfstkijkboek!;;;Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen in een herfstig landschap Na de winter, de lente en de zomer wordt het ook herfst in de kijkboeken. Het stadsfeest is een mix van dans en muziek en in het cultureel centrum is er een pompoenwedstrijd. De kinderen wijden hun nieuwe school in met een grote lampionnenoptocht. Rotraut Susanne Berner vertelt ook nu weer talloze verhalen: over ganzen en oude bekenden, over huwelijksreizen of over de terugkeer van een vermist huisdier.

Tip van Maureen (Akerkhof)

Zeemeermeisje - Jowi Schmitz

"Als Miki met haar vader naar Amsterdam verhuist, omdat haar Japanse moeder graag wil nadenken over een reis naar haar roots, vindt ze een oude, slechtziende vrouw op het dak: Chris. Eindelijk iemand die haar serieus neemt! Samen reizen Miki en Chris naar Engeland om de verloren liefde van Chris op te zoeken, praten ze over de liefde, vriendschap en keuzes maken en ontdekken ze dat het leven meestal niet rechtlijnig, maar ‘modderig’ is. Soms is modderig vervelend, bijvoorbeeld als Chris van de gemeente eigenlijk niet meer op het dak mag wonen, maar soms is modderig ook zo leuk en anders dat ‘je bloed ervan gaat zingen.’ Mijn bloed ging zingen van dit fantastische boek, dus ik raad het van harte aan!"

Zeemeermeisje

Jowi Schmitz

€ 15,95
Miki ontdekt op het dak van haar huis een oude vrouw. Het is Chris, die daar een tent heeft gebouwd en samen met haar hond Bux een geheim leven leidt. Miki woont nog niet zo lang in de stad, ze komt uit Dedemsvaart, daar hebben ze geen dames op daken. Ze moet er dus even aan wennen. Wat het allemaal niet makkelijker maakt, is dat de moeder van Miki op het punt staat op reis te gaan. Nóg meer verandering, en Miki vindt dat maar niks. Totdat ze ontdekt dat Chris haar nodig heeft. Dat is voor het eerst, Miki is nog nooit nodig geweest. Ze besluit het diepe in te duiken en samen met Chris en Bux op een boot te stappen. Een zeevrouw, een zeehond en een zeemeermeisje. Jowi Schmitz schreef met 'Zeemeermeisje' een boek over een wereld waarin de dingen niet zwart-wit zijn, maar veelkleurig. Of ‘modderig’, zoals Miki het liever noemt. Een boek over het verleggen van verlangens en over het onder ogen zien van de modderigheid van het leven – en er nog blij van worden ook.

Tip van Tea (Harlingen)

Mot en de metaalvissers van Sanne Rooseboom
"Ken je dat? Je leest een boek en stiekem wil je tussen de bladzijdes kruipen, daar zijn waar het verhaal zich afspeelt, de avonturen van de hoofdpersoon meebeleven. Dit was voor mij zo'n boek! Wanneer de elfjarige Mot tijdens het magneetvissen een bijzondere schat naar boven haalt, is dit het begin van een groot avontuur. Een avontuur dat zich zowel onder als boven water afspeelt, waarin een mysterie wordt opgelost, waarin nieuwe vriendschappen ontstaan en waarin de relatie tussen Mot en haar moeder veranderd. Maar vooral een avontuur vol roest. De illustraties van Sophie Pluim geven deze roestige sfeer prachtig weer, zodat je helemaal in de huid van Mot kunt kruipen. Dit vlot geschreven boek vol emoties, humor en spanning is geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf 10 jaar maar laat zich ook prima voorlezen."

Mot en de metaalvissers

Sanne Rooseboom

€ 16,99
Een betoverende nieuwe jeugdroman van Sanne RooseboomDe week waarin Mot een duikboot vond, begon redelijk normaal. Saai zelfs. Dat was niet zo gek. Er moest heel wat gebeuren voordat ze haar grote vondst zou doen. Ze had nog niet eens een magneet.Mot heet eigenlijk Vlinder. Maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Die wil het liefst een opgeruimd, luchtig kind in een jurkje. Mot is zo niet. Mot houdt van zwarte kleren en van de oude, rommelige stad waarin ze opgroeit. Uit opstandigheid koopt ze van haar spaargeld een magneet om mee te vissen in het oude kanaal. Ze vindt een kleine, roestige duikboot. Die duikboot is het begin van een groots avontuur, waarbij Mot de punk-acrobaten van De Werf ontmoet, ze het tegen een machtige miljardair opneemt en ze haar moeder beter leert kennen.Mot en de metaalvissers is een origineel en betoverend verhaal, dat zich nét niet in onze wereld afspeelt. Over de rafelrandjes van een stad, over jezelf kunnen zijn en over roest. Heel veel roest.'Een goed doortimmerd, fantasierijk avonturenverhaal.' Joukje Akveld in Het Parool

Tip van Rianne (Dokkum)

"De reis van de regen voert je mee met Izak, die speelt langs zijn lievelingsplas, waar het water hem laat zien welke reis het aflegt langs alle landen, mensen en dieren, als kleine regendruppel of als deel van een groot geheel in de diepste zee. Grahame Baker-Smith won eerder de Kate Greenaway Medal, een Britse literatuurprijs voor illustraties in kinderboeken. Bij het zien van dit boek is dit zeker te begrijpen: de voorkant is prachtig en de prenten binnenin zo niet nog magischer. De tekst doet poëtisch aan, wat bijdraagt aan de betovering die De reis van de regen op je achterlaat."

 

De reis van de regen

Grahame Baker-Smith

€ 16,95
Izak is aan het spelen bij zijn favoriete plas naast de berghelling. Als het begint te regenen, gooit hij het water uit zijn glazen pot in de plas. Hij rent met de sprankelende stroompjes mee die zich naar beneden storten in een waterval, uitkomen in gezwollen rivieren en zich haasten naar de uitgestrekte oceaan. Waar gaat het water uit mijn glazen pot naartoe? vraagt Izak zich af. Aan de andere kant van de wereld is Kessie dolblij met de regen die op de verdorde velden rond haar dorp valt.. Van de kleinste regendruppel tot de diepste oceaan, deze adembenemende ode aan de cyclus van het water neemt ons mee op zijn wonderbaarlijke reis over de aarde. Een schitterend informatief prentenboek van Grahame Baker-Smith, winnaar van de Kate Greenaway Medal.

Tip van Marjan (Drachten)

"Heel de wereld wordt wakker van Jaap Robben is het beste van de moderne kinderpoëzie van de laatste drie decennia in 333 gedichten. In deze schitterende verzamelbundel van Nederlandse en Vlaamse gedichten neemt Robben je mee in de wereld van Poëzie. Want: Poëzie is onmisbaar, laat je voelen, verrast en verrijkt je wereld. Maar niet alleen is dit in prachtig boek voor in je kindertijd, dit is een boek dat een heel leven mee gaat. Doe jezelf of een ander een plezier en lees deze fantastische bundel!"

 

Heel de wereld wordt wakker

Jaap Robben

€ 39,99
Jaap Robben stelde 'Heel de wereld wordt wakker' samen, een verzamelbundel met de 333 mooiste Nederlandse en Vlaamse gedichten voor kinderen, geschreven tussen 1990 en nu. Want: poëzie is onmisbaar, poëzie laat je nadenken, laat je voelen, verrast je en verrijkt je wereld - zeker als je jong bent. 'Heel de wereld wordt wakker' is de bloemlezing die de moderne kinderpoëzie van Nederland en Vlaanderen verdient: een schitterende verzamelbundel die zeker een kindertijd, maar hopelijk een leven lang meegaat.Akwasi, Bette Westera, Bart Moeyaert, Ester Naomi Perquin, Toon Tellegen, Ted van Lieshout, Joke van Leeuwen en nog vele anderen: de geselecteerde dichters blinken uit in taalkunst, het vergroten van leesplezier en het doorgronden van de belevingswereld van kinderen. 'Heel de wereld wordt wakker' is een ultiem naslagwerk van moderne kinderpoëzie die het kind centraal stelt. Laat je inspireren en dompel je onder in een wereld van taal vol humor, verrassingen, emotie en schoonheid.Jaap Robben is een gevierd auteur van poëzie, romans, prentenboeken, kinderboeken en artikelen, bekend van onder andere de prentenboeken over Suzie Ruzie en de roman 'Birk', die meermaals werd bekroond. Illustrator Sebastiaan Van Doninck (winnaar van de Boekenpauw 2020) voorzag alle 333 prachtige gedichten van pakkende, poëtische beelden die de bundel voor jong en oud tot een lust voor het oog maken.
pro-mbooks3 : libris