Tip van Amber (A-Kerkhof)

"Meringue-kussentjes, kaassoesjes, rode rijst met gekarameliseerde tomatensaus, mandarijnen-droomcake: het nieuwe kookboek van Jamie Oliver is er eentje om je vingers bij af te likken! Alle benodigde ingrediënten staan waarschijnlijk al in je koel- en voorraadkast en de recepten zijn eenvoudig op te volgen. Daarnaast zijn de foto’s bij de gerechten prachtig. Je krijgt spontaan zin in een uitgebreide maaltijd met een heleboel gangen en een heleboel vrienden en familie. En dat is precies Jamie’s bedoeling: Samen eten!"

Samen eten

Jamie Oliver

€ 32,50
Klaar om weer met vrienden en familie aan tafel te schuiven? Jamie’s nieuwste kookboek, Samen eten, is een overheerlijke ode aan superlekkere maaltijden om met z’n allen van te genieten. Niet eerder was het zo waardevol om samen te zijn met onze dierbaren, en lekker eten is de beste reden om elkaar op te zoeken. Alle hoofdstukken uit Samen eten bevatten een maaltijd, van feestelijke seizoensdiners tot een Taco party, elk met een eenvoudig en haalbaar menu, dat je grotendeels al eerder kunt voorbereiden. Of je nu de volledige maaltijd kookt of een van de meer dan 120 op zichzelf staande recepten kiest, het is Jamie’s doel om de tijd die je in de keuken staat zo kort mogelijk te houden, zodat je veel tijd met je gasten kunt doorbrengen. Jamie’s Samen eten helpt je ook om zonder stress te koken, door je te overladen met tips, tricks en keukenhacks, zodat je goed voorbereid en georganiseerd aan de slag kunt. Samen eten is inspirerend én praktisch. Het gaat om gezelligheid, feestelijkheid, samen nieuwe herinneringen maken. Onvergetelijke én makkelijke maaltijden, dat is het idee. Aan tafel met z’n allen!

Tip van Merel (A-Kerkhof, Groningen)

"Zaslavsky’s nieuwste werk Het plezier van écht goed koken is onmisbaar voor de enthousiaste thuiskok. Niet alleen worden gadgets als de stoompan of technieken als béchamelsaus maken helder toegelicht, het boek ziet er ook fantastisch mooi uit. Ieder hoofdstuk wordt aangekondigd met een kleurrijke illustratie, waarna heerlijke en verrassende gerechten zoals ‘courgettecake met beurre noisette’ of ‘vijfkruiden-tempura met zelfgemaakte chili-olie’ volgen. Naast prachtige, wederom kleurrijke foto’s staan er vaak ook tips bij een gerecht voor variaties en waar je de restjes voor kunt gebruiken. Met smakelijke desserts als ‘pruimenmuffins’ of ‘honing-gemberperen met nootmuskaatcustard’ kun je niet anders dan watertandend de keuken induiken en aan de slag gaan."

 

 

Het plezier van écht goed koken

Alice Zaslavsky

€ 35,00
Alice Zaslvasky: de nieuwe sensatie in kookboekenland Met Een ode aan groenten (voorjaar 2021) gaf Alice Zaslvasky haar visitekaartje af, en wat voor een! Het plezier spatte er van af en dat is nou precies waar het allemaal om draait in haar keuken. In Het plezier van écht goed koken laat Alice je zien hoe je elke dag, of het nou een hectische werkdag of een luie zaterdag is, met (basis)kennis en ervaring en het toepassen van de juiste technieken, geweldig eten op tafel kunt zetten. In zes originele hoofstukken, van ‘uit de losse pols’, ‘ontspannen weekendkoken’ tot en met ‘make-over van restjes’ en ‘serieus zalige zoetigheden’ heb je een masterclass in handen om niet alleen het plezier achter het fornuis te ervaren maar ook om je kennis omtrent smaakcombinaties en technieken te verbeteren. Daarnaast krijg je ook nog allerhande tips & trucs en bonusrecepten mee. Maak in een handomdraai een venkel & citrussalade met een rokerige dressing van lenteui en krijg meteen de tip mee hoe je deze salade in een winterse variant op tafel kunt zetten. Of serveer een Indiase curry van aardappel en palak (spinazie) en krijg tijdens het bereiden de short cuts en mogelijke toevoegingen mee om de maaltijd te verrijken. Met Het plezier van écht goed koken geeft Alice Zaslavsky wederom een spektakelstuk af.
pro-mbooks2 : libris