We lopen allemaal weleens ergens tegenaan in het leven. Soms vergeten we in alle drukte wat belangrijk is of hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen, of hebben we het gevoel dat we er helemaal alleen voor staan. Boeken kunnen helpen en ons zachtjes een duwtje in de juiste richting geven. Soms door het stellen van de juiste vragen, dan weer door het geven van (een begin van) een antwoord. De onderwerpen kunnen enorm uiteenlopen, net als de uitdagingen die we tegenkomen in het leven. Om je te inspireren nemen we je op deze pagina graag maandelijks mee in een bepaald onderwerp. Wat speelt er in de maatschappij en welke boeken sluiten hier goed bij aan? We hopen dat je hier fijne boekentips vindt en inspiratie opdoet.

Fijne relaties

Hoeveel ervaring we ook hebben met relaties, juist bij beslissingen over de liefde gaan we vaak de mist in. Door tegengestelde verlangens, aangeleerde patronen uit het verleden of miscommunicatie ontstaan er problemen waar van beide kanten aan gewerkt moet worden. En ook al het vinden van een passende partner om een relatie mee te beginnen kan een uitdaging zijn.

Kijk in de spiegel

Een goede relatie begint met een gezonde relatie met jezelf. In het boek Word de ware liefde vertelt Sheleana Aiyana met compassie en praktische handvatten hoe je voor jezelf leert kiezen en vrede kunt sluiten met je verleden, waardoor je ongezonde relatiepatronen tot het verleden behoren. Door eerst waardering en liefde bij jezelf te vinden, zul je dit minder nodig hebben in een partner, wat ook in Jan Geurts’ Verslaafd aan liefde duidelijk naar voren komt.

Bindingsangst

Een ander veelvoorkomend probleem in de liefde is de angst om de verbinding met de ander aan te gaan. Het E-book Hij is bang, zij is bang van Julia Sokol en Steven Carter helpt je om voorgoed over je bindingsangst heen te komen en blijvende intimiteit met je geliefde aan te gaan. En ook Liefdesbang van Hannah Cuppen helpt je liefde een eerlijke kans te geven door los te komen van binding- of verlatingsangst.

Succesvol daten en gezonde relaties

Voor wie klaar is met het eindeloos ‘swipen’ op datingapps is Wat je moet doen om niet alleen dood te gaan van Logan Ury een uitkomst. Het boek ontrafelt het geheim van succesvol daten. Een combinatie van humor en wetenschappelijke inzichten die je helpen de relatie van je dromen te vinden.

Ten slotte laat Een goede band van David Bradford en Carole Robin het belang zien van gezonde relaties, of dat nu tussen vrienden, partners of collega’s is. Het boek beschrijft hoe we belangrijke relaties kunnen bouwen én gezond en sterk kunnen houden. Een sleutel tot geluk, succes én ontspanning!

Nu met korting: Een goede band

Een goede band

David Bradford ; Carole Robin

€ 17,50

In een goede relatie, of dat nu tussen vrienden, partners of collega's is, voelen we ons begrepen en kunnen we onszelf zijn - een magisch gevoel dat voldoening en rust brengt. Maar dit soort relaties zijn niet vanzelfsprekend en vaak hebben we moeite om dergelijke solide verbindingen aan te gaan en vast te houden. 'Een goede band' beschrijft hoe we belangrijke relaties kunnen bouwen en ook gezond en sterk kunnen houden.

Bijzondere auteur: Gabor Maté

De mythe van normaal

Gabor Maté

€ 25,00

De Canadees dr. Gabor Maté is een bekend arts en trauma- en verslavingsdeskundige. In zijn meest urgente en ambitieuze boek tot nu toe, De mythe van normaal, laat Maté zien hoe wij door onze levenswijze in feite steeds ongezonder worden. Gedurende vier decennia klinische ervaring ontdekte Maté dat vrijwel alle ziekten een weerspiegeling zijn van het leven in een ongezonde en toxische samenleving. We negeren de rol van trauma en stress en de druk van het jachtige bestaan op ons lichaam en onze geest. Ondanks alle expertise en technologische verfijning slaagt de westerse geneeskunde er vaak niet in de hele persoon te behandelen, en negeert zij hoe de toxische hedendaagse cultuur ons lichaam en ons immuunsysteem belast, en bovendien ons emotionele evenwicht ondermijnt.

Gabor Maté biedt zijn visie op de oorzaken van ziekte en geeft scherpe kritiek op hoe onze maatschappij ons ziek maakt. Toch doet hij niet aan doemdenken: hij geeft ons perspectief en handvatten op weg naar gezondheid en heling.

Een aanrader voor de liefhebbers van Bessel van der Kolk.

Naast de uitgelichte onderwerpen van deze maand zijn er nog veel meer boeken binnen het genre zingeving. Hieronder vind je nog meer inspiratie!

 

Meer informatie over de thema's:
Manifesteren
Selfcare
Duurzaamheid
Mindset

pro-mbooks2 : libris